Roller gardiner – praktisk og stilig løsning for vinduene dine

Hvordan gør man rullegardiner rene?

Rullegardiner. Rullegardiner bliver sjældent beskidte, da de enten er rullede sammen eller hænger helt lodret. De fleste kan dog nemt støves af med en klud eller støvsuges, hvis det er nødvendigt. De kan også tørres af med en hårdt opvredet klud tilsat opvaskemiddel.

Hvordan syr man rullegardiner?

Bundsøm med symaskine Mål hvor langt gardinet skal være. Læg 6 cm til bundsøm. Klip den korrekte længde af og siksak kanten. Skjul derefter siksaksømmen ved at folde den 1 cm ind. Det flotteste resultat får du, hvis du laver en dobbelt fold. Fastgør med nåle og pres. Sy en almindelig ligesøm 5 mm fra kanten.

Hvor brede skal rullegardiner være?

Bredden på gardinerne? Som tommelfingerregel skal gardinerne være dobbelt så bredde, som det vindue de skal hænge indover. Men det betyder ikke at man ikke kan vælge gardiner i standardmål hvis man har ekstra bredde vinduer. Man kan nemlig sagtens hænge flere sæt gardiner ved siden af hinanden.

Hvordan skal rullegardiner hænge?

Hvis du placerer rullegardinet på væggen uden for rammen, skal du blot måle længden fra toppen og til bunden, hvor du ønsker, at dit rullegardin dækker. Der er altså mere frihed i at måle op her, og det er helt op til dig, hvor bredt du ønsker, at dit rullegardin skal dække, og hvor langt det skal gå ned.

(0)